Voiko vanhoja saranoita käyttää uusissa kalusteovissa?

Uusissa ovissa on kuvan mukaiset saranaporaukset. Mikäli tarkoitus on käyttää vanhoja saranoita, on mitat tarkistettava huolella. Ota vanhasta ovestasi saranaporauksen mitat ja tarkista ovatko ne vastaavat uusien ovien porausmittojen kanssa.

  • saranapesän halkaisija on 35mm ja syvyys väh. 12,5mm
  • saranapesän kehän etäisyys oven reunasta on 5mm
  • kiinnitysruuvien etäisyys toisistaan on 45mm
  • kiinnitysruuvien etäisyys oven reunasta on 32mm

Saranoiden kiinnityksessä käytetään ns. käpytappeja, siis eräänlaisia proppuja, joihin puuruuvit saa tiukasti kierrettyä. Käpytappien käyttö on suositeltavaa, koska suoraan oveen kierretyt puuruuvit saattavat ajan mittaan löystyä. Käpytappeja saa tilattua erikseen "Tarvikkeita" osastolta.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli haluat ovet ilman käpytappien porauksia.

Saranaporaus

Saranapesän mitoituksen ohella toinen tärkeä mitta on saranapesien välinen etäisyys. Saranapesä porataan normaalisti 100mm etäisyydelle oven ala-/yläreunasta (ns. porausohje), joten saranoiden välinen etäisyys on helppoa laskea vähentämällä oven korkeudesta 200mm. Esimerkiksi tavallisessa 703mm korkeassa kaapinovessa saranoiden välinen etäisyys on näin ollen 503mm.

Saranoiden aluspaloissa on yleensä pystysuuntainen korkeussäätö, jolloin muutaman millin mittaerot saa säätämällä korjattua.

Ovia tilatessasi, voit valita myös 100mm porausohjeesta poikkeavan arvon. Mikäli sopivaa mittaa ei löydy tai asia epäilyttää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin saamme varmasti poraukset kohdilleen.

Saranaporausten mitat ovessa