Miten kaapin ovien mitat määritellään?

Yleiset määritykset

  • Mittayksikkönä käytetään millimetriä
  • Kaapin ovien leveys on aina hieman runkoleveyttä pienempi (esim runko 500mm, ovi 496mm)
  • Kalusterunkojen yleisimmät leveydet ovat: 200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800, 900, 1000 ja 1200mm
  • Yläkaapin oven korkeus on sama kuin rungon korkeus
  • Alakaapin ovessa muutaman millimetrin runkomittaa matalampi
  • Kaappien ovien eri korkeusmitat ja käyttökohteet näet alla olevista kuvista
  • Oheisessa kuvassa mitta P kuvastaa kaapin oven ja rungon välistä mittaeroa
Oven mitta suhteessa runkoon

Vakiomittaiset kaapin ovet

Vakiomittaisia kaapin ovikokoja on saatavissa suoraan varastosta erittäin nopealla toimitusajalla. Näistä käytetään nimityksiä vakio-, standardi- tai varastomittainen kaapin ovi.

Oheisessa taulukossa on esitetty verkkokauppamme vakiomittaisten kaapin ovien leveys-/korkeusmitat. Joissain harvoissa kaapin oven malleissa aivan kaikkia vakiomittoja ei ole saatavissa. Kaapin ovimallin varastomitat näet helposti aina kyseisen oven tuotesivulla.

Ja lähes kaikista kaapin ovista on tilattavissa erikoismittainen kaapin ovi, joka valmistetaan juuri sinun antamiesi mittojen mukaan.

Ovien vakiomittataulukko

Kaapin ovien korkeudet suhteessa kaapin runkoon

Oheisissa kuvissa on havainnollistettu vakiomittaisten kaapin ovien sijoittumista eri rungoissa. Tulosta kuvat PDF tiedostona.

Erikoismittaiset kaapin ovet

Useimpia verkkokauppamme kaapin ovimalleja on saatavissa myös vakiomitoista poikkeavilla mitoilla. Voit asetta verkkokaupassa hakusuodattimeksi ehdon "Saatavana erikoismitoilla" (ks kuva), jolloin listautuvat vain ne kaapin ovimallit, joista on saatavissa myös erikoismittaisia kaapin ovia. Kaapin oven tuotesivulla näet linkin "Muut mitat", josta pääset tilaamaan erikoismittaisia kaapin ovia.

Erikoismitoilla tilattavat kaapin ovet valmistetaan aina yksittäin ja ovat siten vakiomittaisia kalliimpia, mutta hinnoissa on mallikohtaisia eroja. Samoin toimitusaika on usein varastomittaisia kaapin ovia pidempi.

Kaapin ovea tilatessasi ota mitta vanhasta kaapin ovesta ja tilaa uusi samoilla mitoilla. Mikäli tilaat ovea kaappiin, jossa ei aikaisemmin ole ollut ovea, käytä apunasi yllä mainittuja selvityksiä kaapin ovien mitoittamiseen. Mikäli asia arveluttaa, älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Rajoita suodattimella hakua
Valitse "Muut mitat"
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00