Mitä ovat erilaiset saranaporaukset kaapin ovissa?

Yleisiä määritelmiä

Saranaporauksella tarkoitetaan kaapin oveen tulevaa sarananpesää, eli paikkaa mihin sarana asennetaan. Sivuporaus tarkoittaa kaapin oven sivureunaan tulevia porauksia ja yläporaus kaapin oven yläreunaan tulevia porauksia. Yläporauksia käytetään ns. kippi -mallisissa kaapin ovissa, eli kun kaapin ovi aukeaa ylöspäin.

Vakiona saranapesän keskipisteen etäisyys kaapin oven reunasta on 100 mm, mutta vaihtoehtoisia mittoja on myös saatavissa. Korkeissa kaapin ovissa eli komeron ovissa (1215mm ja sen yli) on automaattisesti kolmas poraus sivureunan keskellä.

Saranapesän kehän viereen porataan symmetrisesti kaksi halkaisijaltaan 8mm reikää, joihin sarana ruuvataan kiinni ns. käpytappien avulla. Uusissa saranoissa on ruuvit tappeineen jo valmiina, mutta mikäli käytät esimerkiksi vanhoja saranoita, niin muista tilata erikseen tarvittava määrä käpytappeja (2kpl/sarana). Lue myös artikkelimme vanhojen saranoiden käytöstä uusissa kaapin ovissa.

Saranapesän etäisyys oven reunasta

Vakiomitta A=100mm. Kaapin oven korkeusessa 278mm A=75mm. Korkeissa kaapin ovissa ts. komeron ovissa (1215mm ja yli) on aina kolmas poraus kaapin oven keskellä. Saatavilla on myös muita mittoja.

Saranaporauksen vakiomitat

Huomioi, että porauksessa on 8mm käpytappiporaukset. Jos käytät vanhoja saranoita, muista tilata lisäksi 8mm käpytappeja.

Saranaporaus kaapin ovessa
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00